خواص کنجد قهوه ای در بین النهرین و شبه قاره هند

کنجد گیاهی گلدار از سرده سساموم است که به آن بنه نیز می‌گویند.
خویشاوندان وحشی متعددی در آفریقا و تعداد کمتری در هند وجود دارد به طور گسترده در مناطق گرمسیری در سراسر جهان طبیعی شده است و برای دانه های خوراکی آن که در غلاف رشد می کنند، کشت می شود.
تولید جهانی در سال 2018 6 میلیون متریک تن (5900000 تن بلند؛ 6600000 تن کوتاه) بود که سودان، میانمار و هند بزرگترین تولیدکنندگان آن بودند.

در اینجا با خواص کنجد قهوه ای آشنا شوید.

دانه کنجد یکی از قدیمی ترین محصولات دانه روغنی شناخته شده است که بیش از 3000 سال پیش اهلی شده است.
کنجد گونه های بسیار دیگری دارد که بیشتر آنها وحشی و بومی جنوب صحرای آفریقا هستند.
S. indicum، نوع کشت شده، در هند سرچشمه گرفته است.
شرایط خشکسالی را به خوبی تحمل می کند و در جایی رشد می کند که سایر محصولات زراعی شکست می خورند.
کنجد دارای یکی از بالاترین میزان روغن در بین هر دانه است. با طعمی غنی و آجیلی، یک عنصر رایج در غذاهای سراسر جهان است.
مانند سایر غذاها، می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در برخی افراد شود.
کلمه “کنجد” از لاتین sesamum و یونانی که به نوبه خود از زبان های سامی باستان، به عنوان مثال، آکدی ، مشتق شده اند.
از این ریشه ها واژه هایی با معنای تعمیم یافته «روغن، چربی مایع» به دست آمد.

کلمه “benne” برای اولین بار در سال 1769 در انگلیسی استفاده شد و از Gullah benne می آید که خود از Malinke bĕne گرفته شده است.
دانه کنجد قدیمی ترین محصول دانه روغنی شناخته شده برای بشریت در نظر گرفته می شود.
این جنس گونه های زیادی دارد و بیشتر آنها وحشی هستند.
بیشتر گونه های وحشی از جنس Sesamum بومی کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.
S. indicum، نوع کشت شده، در هند سرچشمه گرفته است.

بقایای باستان شناسی کنجد ذغالی شده مربوط به حدود 3500-3050 قبل از میلاد نشان می دهد که کنجد حداقل 5500 سال پیش در شبه قاره هند اهلی شده است.
ادعا شده است که تجارت کنجد بین بین النهرین و شبه قاره هند تا سال 2000 قبل از میلاد انجام شده است.
این احتمال وجود دارد که تمدن دره سند روغن کنجد را به بین النهرین صادر کرده باشد، جایی که در سومری به عنوان ilu و در اکدی elu شناخته می شد.

برخی گزارش‌ها ادعا می‌کنند که کنجد در مصر در دوره بطلمیوسی کشت می‌شده است، در حالی که برخی دیگر پادشاهی جدید را پیشنهاد می‌کنند.
مصریان آن را sesemt می نامیدند و در فهرست داروهای دارویی در طومارهای پاپیروس Ebers با قدمت بیش از 3600 سال گنجانده شده است.
حفاری‌های پادشاه توت‌خامن سبدهایی از کنجد را در میان سایر کالاهای قبر کشف کرد که نشان می‌دهد کنجد تا سال 1350 قبل از میلاد در مصر وجود داشته است.
گزارش های باستان شناسی نشان می دهد که کنجد برای استخراج روغن حداقل 2750 سال پیش در امپراتوری اورارتو رشد و فشار داده شده است.
برخی دیگر معتقدند که ممکن است منشا آن در اتیوپی باشد.

منابع:

  1. Sesame